Skönhet

Torrt hår schampo och anti frizz recept - allt från ditt skafferi

Närhelst du har några ingredienser som sitter runt i köket och ser inte vad god mat du kan potentiellt koka ihop genom att kombinera dem, varför inte experimentera med några naturliga hemmafixare hårvård och hudvård recept? Här är två grundläggande sådana, som innehåller ekologiska ingredienser lätt kan hittas. Behandla ditt hår till några positiva godhet!

Schampo för torrt hår

Är ditt hår torrare än Saharaöknen? Om så är fallet, är detta enkla schampo recept till att hjälpa återställa och försegla fukt in i dina lås. Här är lite intressant information om ingredienser innehåller.

Flytande Kastilien tvål: Kastilien tvål är en ekologisk tvål med olivolja. Olivolja är det fett som utvinns ur oliver och är en fantastisk mat för kroppen, håret och huden. Som en aliment har många hälsofördelar. För huden, det kan vara en behandling för finnar, och kan även tillämpas i salvor att behandla blöja utslag. omega-6-fettsyror, det djupt återfuktar håret alldeles och gränser fukt.

Vegetabiliskt glycerin: Även känd som Glycerol, är det ett fett som utvinns ur växter. Det är generellt sätt som produkten sötningsmedel och finns i många läkemedels- och makeup produkter. Vad gör vegetabiliskt glycerin så fantastiskt för återfuktande hår är att det är ett hygroskopiskt ämne, eller en Fuktighetsbevarande medel. Det vill säga, det absorberar fukt från luften och lås det i håret.

Aloe Vera Gel: Aloe vera har varit känd som medicinalväxt sedan det första århundradet AC. Det är känt för sina mjukgörande och läkande egenskaper.

Avokadoolja: Avokado är en frukt från ett träd som växer i Mexiko och Centralamerika. Välutrustad i enkelomättade fetter, kalium, folsyra, fiber och olika vitaminer, har många hälsa och kosmetiska fördelar. Vad beträffar hår är, är avokado mycket bra på närande och uppfriskande sin fukt.

Nu på våra recept!

Ingredienser

1/4 kopp flytande Kastilien tvål

1/4 kopp ekologisk aloe vera gel

1 tesked ren vegetabilisk glycerin

1/4 tsk ekologisk avokadoolja eller annan ljus ekologisk vegetabilisk olja

Vägbeskrivning

1. Blanda alla ingredienser tillsammans i en flaska.

2. Alltid skaka ordentligt innan du ansöker.

3. Sprid rikligt till hår från rot till topp.

4. Låt vila några minuter.

5. Skölj väl med kallt vatten.

Frissigt hår inte mer!

Hårproblem komma aldrig i singel, men snarare är alltid i multiplar. Som en följd kommer med grov hår ofttimes frizz. Här är ett recept som inte kommer att misslyckas att de frizz din hår-do.

Honung: Honung är en ekologisk mat gjord av bin med blomman nektar. Det används i livsmedel, kosmetika och läkemedel, som dess anti-septiska och anti-bakteriell förmågor är kända. Honung har jämväl, hygroskopiskt förmågor, vilket innebär att det absorberar fukt direkt från luften. Detta är användbart för frissigt hår, eftersom frizz är till viss del orsakad av torrhet.

Mandelolja: Mandel uppstår från ett träd med ursprung från Mellanöstern och södra Asien. Mandelolja, tas från dess frön, är rik på enkelomättat oljesyra, linolsyra och mättade fettsyror. Det är en effektiv mjukgörande för huden och håret och agerar till skick hår samt hålla frizz på bay.

Ingredienser

1/2 kopp bra ekologiskt balsam

1/4 kopp ren honung

1 msk ekologisk mandelolja

Vägbeskrivning

1. Försiktigt blanda och blanda allt tillsammans.

2. Spraya håret med en mister att fukta det.

3. Arbete kombination genom håret ordentligt.

4. Lämna på 20 minuter.

5. Wash