Skönhet

Hur bli av ärrad hud

Om du har någonsin skadat huden och fick ett permanent ärr, du vet effekterna kan det ha på din självkänsla. Nu roll hur osynlig det är för andra, du vet det är där och för många människor, kan detta vara förödande. Den goda nyheten är att det finns sätt att förhindra ärr bildas. Några av dessa förslag kan tyckas logiskt men när du vet hur ärr form och du skadar din hud, du också vet hur man bäst för att förhindra ärr från att stanna eller åtminstone, hur man kan synliggöra det ärr så minimalt som möjligt.

För det första inte skada din hud. Vi alla vet att detta inte är möjligt hela tiden... olyckor händer. Men där det är möjligt, försöka förhindra skador i första hand. Scars formuläret för att skydda huden från ytterligare skada. Var försiktig när du utför någon aktivitet som har potential att skada huden. Använd skyddsutrustning när så är möjligt.

Om du får ett ärr, Tillåt huden att läka bra och helt. Vård för ärr. Ge det rätt läkningstiden så att huden är frisk. Om du är ute i solen, använd solkräm; Detta kommer att hjälpa det läka bättre om det inte finns ytterligare skador på huden mot UV-strålar. När rengöring ärrad hud, rena försiktigt. Inte vara grov med den. Ta hand runt känsligt, ärrad område så att du inte ytterligare skada redan skadad hud. Och om du har problem med akne, hålla med grunderna i hudvård så att du inte får ytterligare akne utbrott på ett läkande ärr. Om du får en akne flare på en befintlig scar, det förhindrar att huden läka ordentligt och ger dig en permanent akne ärr.

Prova Vitamin E olja. Sår kan läka snabbare om näring och vårdas. Ge det ett försök. Få vissa Vitamin E olja kapslar och bryta en öppen. Gnugga oljan på huden och se om det inte hjälper. Du kan bli förvånad över resultaten.

Inte plocka på sårskorpor. Sårskorpor form att hjälpa huden läka. Om du ständigt plockning skorv, huden inte är tanke på den tid den behöver för att läka och ett ärr kommer att bilda. Detta är samma idé om du har akne. Om du väljer ständigt på huden (din akne), hur kan du förvänta dig för huden att läka? Detta är definitivt hur man inte får akne ärr.

Slutligen, äta gott. Din kropp läker inifrån och ut. Om du lägger konserveringsmedel och andra icke-närande livsmedel i din kropp, har du en ännu större chans att hudproblem. Och dricka mycket vatten för att spola ut gifter.

Och kom ihåg: en fräsch ärr alltid ser värre än en som har läkt. Ge det lite tid medan det läker förutom att använda stegen ovan och även om du inte kan förhindra alla ärr bildas, du kan ge din hud en chans att se friska och bäst!