Skönhet

För tidigt nedtonat hår - grånande på grund av stress

I dagens samhälle och särskilt i väst finns det denna tendens att associera grått hår med ålder. På grund av denna tro, kan för tidigt nedtonat hår som uppstår mycket tidigare än grånande av regelbunden hår vara mycket svårt för många att anpassa sig till. Min plan nu är att titta specifikt på stress är en bidragande orsak till grånande hår.

När de första grå hårslinga visas, börjar många av oss lider av stress dvs vi tror att vi är mycket äldre än vi faktiskt är) eller nå för flaskan färgämnet. I allt detta, en sak vi inte inser: att villkoret nedtonat hår orsakar stress och detta villkor kan också orsakas av stress. Frågan som nu måste besvaras är denna: kan stress verkligen orsaka för tidigt grånande av hår?

President Obama har mycket ofta gånger blivit fotograferad i mycket närbild tar av huvudet visar före och efter blir president i USA. Har blivit ordförande vid den tid då världen var och fortfarande är i kaos, har han visat ha inslag av grått hår. Verkliga eller annars, var den allmänt accepterade slutsatsen att stress var orsaken till hans nedtonat hår tillstånd eftersom han var tvungen att lösa världens vägande problem.

När slutgiltiga orsakande bevis för stress, juryn är fortfarande ute men de bevis som har dykt upp så långt, en försiktig ja svar framhålla att orsaken kan ges och accepteras.

Det finns flera bevissyfte antaganden om hur stress visas:

a. olyckliga och ofruktbart dagar och deras upprepning ta så småningom sin tribut på hela kroppen vilket leder till stress.

b. en stressande kropp resulterar i former av ångest, depression och ilska. Du, lidande, kan klaga av ryggsmärtor och huvudvärk, ömma leder och muskler. Det som händer är att det tillstånd som kallas stress har svår knock - effekter på hela kroppen.

c. du kommer att märka under alla ovanstående, och över tid, tillfällig bortsprungna grå delar av håret. Du måste dra slutsatsen från dessa kraftfulla effekter att kroppen var straffas av stress som visar att det hade segrat och kroppen och alla dess bihang hade förlorat.

En mer ytterligare förklaring går ungefär så här: stress gör att kroppen att arbeta övertid spilla dess näringsämnen som den behöver för att överleva. Kroppen genom att inte få nödvändiga näringsämnen orsakar håret strandar för att påverkas vid och kommer att börja vända grå.

Du kommer att märka detta process uppstår:

Först kommer ditt hår saknar lyster; det blir halta och så småningom kommer det att vända grå. Du måste dock komma ihåg att ditt hår är en på en lång lista över saker som stress påverkar.

Definitivt kommer du att titta på en lösning till din nedtonat hår. Denna lösning kommer för det första från vetskapen om att genetik är definitivt en faktor i nedtonat processen. Det finns omfattande bevis för att så är fallet men i fråga om att betona en orsakande faktor, du skyldig dig själv att minska de bidragande faktorerna. Jag vet att det är lättare sagt än gjort men man måste ta bort stress till varje pris.

Lång sikt stressorer är inte bra för kroppen för det påskyndar åldrande. När de bidragande faktorerna inte tas bort, blir immunförsvaret försvagas. Celler i hela kroppen bli försvagade också resulterar i varje vävnad och organ åldras i snabb takt. Folk i långvarig stressiga yrken som President börjar åldras snabbt - en åldrande process som kan ses över tiden i deras ansikten, grånande av hår och beteende.

Vad som nu följer är saker du kan göra för att minska eller ta bort stress:

1. färga håret

2. ändra din inställning till följande att grånande hår ger större resning och erfarenhet genom att utveckla stress minskning beteenden och attityder så att du bättre kan hantera alla påfrestningar och uppleva.

3. Lär dig att snabbt godkänna de grå slingor som din egen personliga egendom och leva med dem med mindre eller ingen stress.

4. gör vad det är i din makt för att undvika och/eller ta bort överdriven och långvarig stress. Om detta inte är möjligt, äta en hälsosam kost som är hög i antioxidant rika livsmedel.

5. motionera regelbundet, sova och skratta mycket.