Skönhet

Hur botox fungerar: från läkare

Botox fungerar genom att blockera receptorer (acetylkolin) till muskeln. När nerven skickar signaler till musklerna att flytta eller kontrakt, släpps acetylkolin sedan ut i vävnaderna. Detta är när muskeln har ingen aning om det är tänkt för att flytta, således blir förlamad men inte via nervskador. En känsla av domningar är bara tillfälligt.

Acetylkolin blockaden är oåterkallelig och startar inom två dagar. De kliniska effekterna av injektionen blir märkbar mellan 5 till 10 dagar. Under perioden 3 till 6 månader, muskler gradvis utvecklar nya receptorer och kan kontraktet igen.

Om området som injiceras är liten, kan det vara nödvändigt att skicka snabba elektriska impulser att säkerställa lämpliga musklerna får injektion. Kosmetiska läkaren använder en mycket fin nål för att utföra proceduren. Vissa patienter upplever smärre eller tillfälliga obehag under sessionen. Injicerad medicin orsakar inte någon irritation när behandlingen är klar.

Botulinumtoxins främsta mål är att jämna ut linjer och rynkor i ansiktet åldras. När människor blir äldre och förlorar elasticitet i huden, permanenta linjer utgör runt munnen, ögonen, och haka. Dessa rynkor är ännu mer märkbara när du ler. Botox bli inte av med dessa rader, men hjälper till att mjuka upp dem.

Denna kosmetiska förfarande är mer än bara en skönhetsbehandling och är användbart vid behandling av många sjukdomstillstånd som kronisk huvudvärk, överdriven svettning, och ögat ögonoperationen. Det finns också andra sjukdomar att botulinumtoxin kan effektivt behandla några av som inkluderar: svår nacke och skuldra muskelspasmer, migrän, korsade ögon, spasticitet efter stroke lem och inkontinens.

Botulinumtoxin ges till patienten genom att späda ut pulvret i natriumklorid. Denna blandning är sedan injiceras direkt i neuromuskulära vävnad. För att ta full effekt, kräver toxinet cirka 24 till 72 timmar, vilket är tid som krävs att förlama muskler. Dessa injektioner är i allmänhet tolereras väl och biverkningar rapporteras vara minimal.

Innan du genomgår denna behandling, kommer att din kosmetiska läkare först undersöka dig på ett inledande samråd för att avgöra om du är rätt kandidat för förfarandet. När du har slutfört din första session, kommer du åter utvärderas varje 3 till 6 månader för att säkerställa att du kan genomgå upprepade injektioner. Det finns en liten chans att du kan utveckla antikroppar som orsakar botulinumtoxin vara mindre effektiva. För att minska risken för att utveckla antikroppar, måste du följa strikta instruktioner från kosmetisk läkare. Riktlinjerna bland begränsar antalet injektioner och doseringen av medicinen. Endast en erfaren och kvalificerad läkare kommer att utföra din botulinum toxin behandling när han eller hon har avslutat din utvärdering.