Skönhet

Hur du hittar rätt hårfärg för ditt hår

Majoriteten av kvinnorna färgar håret minst en gång under sin livstid. Vissa kvinnor använda hårfärg eftersom de börjar se tecken på grå hårstrån i mixen på huvudet, och vissa kvinnor byta färg för att de vill skapa ett nytt utseende. Att hitta rätt hårfärg är mycket viktigt om du vill se så bra som möjligt.

Ett problem med döende håret är att du kommer att behöva fortsätta färga det när det växer ut eller få frisyrer att bli av den gamla delen som är färgad. Om framtida frisörer inte i dina planer sedan börja inte att sätta färg på din flätor.

Att välja en hårfärg är svårt eftersom du måste stanna med färger som är godtagbara med din hudfärg, eller du kommer att se onaturligt. Om du inte bryr dig om färgen ser ut naturligt, som kanske du vill limegrön hår med lila höjdpunkter, sedan gå vidare och sätta någon färg i, men om du vill att människor tror att den nya färgen kan vara naturligt då överväga din hudton.

Mörkare flådda människor har naturligtvis mörkare hårfärger. Svarta kvinnor har inte blont hår, och asiatiska kvinnor är inte födda blonda, och irländska kvinnor föds inte med svart hår. Så ju mörkare din hudton är, ju mörkare din hårfärg kan vara. Du färgen att vara nära samma färg som dina ögonbryn är.

Ditt hår ska vara nästan samma färg som dina ögonbryn. Du kanske har hår som är en eller två nyanser ljusare eller mörkare än dina ögonbryn, men vanligtvis inte mer än en nyans skillnad. Kom ihåg detta när du väljer färg.

Om du bränner lätt när du är ute i solen, eller om du har fräknar på huden, då kommer nyanser av rött att se helt naturligt på dig. Om du har en massa rött i håret naturligt hittar du att färga ditt hår kommer att kräva särskild behandling att täcka upp det avfyra. Röda verkar alltid blöda igenom och Visa, oavsett om du färga håret mörkare eller ljusare.

Mörkt hårfärger är bäst på mörka flådda människor och personer med mörka ögon. Du ser sällan en person med blå ögon har svart hår. Din ögonfärg får du bort så försök och matcha din hudfärg, ögonfärg och hårfärgningsmedel, tillsammans.

Den bästa tipset för alla som vill ändra sitt utseende är för dem att gå en eller två nyanser ljusare eller mörkare, än vad de föddes med. Om du bor i samma färg palett som du föddes med du ser mer naturliga och det blir lättare att dölja rötterna när de börjar växa ut.

Ändra färg om du vill dölja grå bör göras genom att försöka få färger som är så nära din naturliga färg som möjligt.