Skönhet

15 fördelarna med rött ljusterapi för din hud

Rött ljusterapi fortsätter att växa i popularitet och är en mycket eftertraktad efter behandling av professionella och lekmän lika. Men vad är den riktiga magin bakom denna till synes allt för enkel teknik och vad kan den göra för din hud?

Det har varit känt i århundraden att ljuset har enormt lugnande egenskaper men det var bara under det senaste århundradet som NASA upptäckte röda och IR-lysdioder inte bara erbjuda terapeutiska befogenheter utan också avsevärt minska smärta och påskynda läkning. Dessa upptäckter väckte studie efter studie ytterligare fördelar av rött ljusterapi.

Vetenskaplig forskning har visat att LED (lysdioder) i mycket specifika våglängder skapar positiva reaktioner på djup cellnivå. Gör att den höga halten av blod och vatten i kroppen, LED våglängder absorberas lätt in i huden och vävnader där de ökar cellernas energi stimulerar kollagen och elastin syntes, öka cirkulationen, påskynda läkning, sparka starta reparationsprocessen, kör mer syre till det behandlade området och mycket mer.

Så, vad betyder alla dessa reaktioner till dig? Om din hud är behandlat med gula, röda och/eller IR lysdioder som din hud kommer att börja agera mer ungdomlig, reparera tidigare skador och försköna huden inifrån och ut.

Som dessa förändringar inträffar övertid din hud kommer att se mer strålande ungdomlig och frisk. Fördelarna är många och listan bara verkar få längre och längre eftersom fler och fler studier utförs avslöja makten innehas inom lysdioder.

Fördelarna med rött ljusterapi för hud

1. minskar linjer och rynkor

2. minskar porstorlek

3. jämnar ut hudtonen

4. bleknar ålder fläckar

5. stramar och företag huden

6. minskar rodnad

7. underlättar tecken på rosacea

8. påskyndar läkning av fläckar

9. hjälper till med solbränna rodnad, smärta och inflammation

10. jämnar texturen i huden

11. stimulerar kollagen och elastin

12. minskar svullnad

13. främjar en hälsosam lyster

14. bleknar ärrbildning

15. gör att huden ser yngre

Rött ljusterapi erbjuder kraftfulla men ändå skonsam hjälpmedel för att drastiskt förbättra huden utan risk, smärta eller driftstopp. Det är allmänt tillgänglig i Spa, salonger, DRS kontor, såväl som hemma med enheter för personligt bruk.

När sett för en hög kvalitet och effektiva hem enhet ska du se till att har den LED våglängder inom beprövad spänner (till exempel gul på 590 nanometer, röda mellan 625-660 nanometer och IR på 880 nanometer och uppåt.) Varje uppsättning våglängder tränga in till olika djup inom hud och vävnad. Ju högre nanometer spänner ju djupare penetration.

Det finns ett stort antal hem enheter på marknaden och denna kvantitet fortsätter att växa när fler och fler individer upptäcka många fördelarna med rött ljusterapi. Så, hur vet du vilka som du faktiskt kan lita på?

Först och främst, denna behandling är en investering i din hud, skönhet och förtroende. Om en enhet verkar ovanligt billig inte kommer att det förmodligen ge dig vad du söker. Du kommer att betala mer för en enhet som använder hög kvalitet lysdioder i rätt nanometer spänner. Det finns några system på marknaden som har visat sig vara spår poster, kommer från välrenommerade företag, och har faktiska vittnesmål från riktiga människor om effektiviteten av enheten.

Du har även möjlighet att en handheld enhet kontra en händer gratis panel system. Det viktigaste att tänka på här är vilken typ av enhet är du mer sannolikt att förbli förenliga med? Ett händerna fria panel system kommer att behandla hela ansiktet och du kommer att behöva hålla ögonen stängda. En handhållen enhet kan du hålla ögonen öppna under behandlingar men du kommer att behöva flytta enheten till olika delar av ansiktet.

Det finns bevis som tyder på att de handhållna enheterna är mer kraftfull än panel system på grund av att lysdioderna är närmare tillsammans och våglängderna inte scatter som lätt eftersom chefen för enheten är direkt på huden.

Detta är spännande tider med rött ljusterapi ger dig möjlighet att enkelt förbättra din hy med kraftfulla helande lysdioder. Det är en enkel teknik att fungera, är mycket fördelaktigt för din hud, och hem system nu göra det mer prisvärt och bekvämt.