Skönhet

Fördelar och nackdelar med spray tan

Mycket har skrivits om riskerna med solning och ja, ligger ute i solen flera timmar i sträck med en låg SPF kommer att skada din hud och syn, inte som vi har oroa solen när att få en solbränna längre. Oavsett vilken tid på året det är kan vi fortfarande se brunbrända, frisk och trim med brun utan system som spray färg.

Skiljer sig från andra program

Sprayer skiljer sig från andra brun utan sol system som krämer, gel och mousse eftersom förutom lösningen finns ingen gnugga i eller någon annan typ av röra huden inblandade. När väl är resultatet en vacker jämn färg över hela sprayas kroppsdelar.

Vad är den gjord av

Den färg-ämne som används kallas dihydroxyacetone eller DHA. Det är ett derivat av rörsocker som färger epidermis, det yttre lagret av huden, genom att interagera med aminosyror i döda celler, och det är godkänt av FDA. Eftersom tan skapas bara i epidermis det varar inte särskilt länge, vår hud förnyas varje 5-10 dagar, hudceller sedan ersättas med ett nytt lager. Så varar en spray tan du runt en vecka om du tar bra hand om den.

Om att få det gjort

Spraya solbränna kan göras hemma men flammigt orange hemma jobb undviks bäst. I en salong ska det finnas två olika alternativ: en monter eller en airbrush tan. Sprutboxar är en solo upplevelse medan en airbrush innebär en tekniker. Valet är verkligen en personlig preferens.

Några av nackdelarna är:

Det är ovanligt men det händer inte, vissa människor kan ha en allergisk reaktion mot DHA. Om du är osäker kontakta en hudläkare.

Sprayen kan orsaka andningsproblem hos dem med känsliga lungor och andning störningar. Det är därför klokt att hålla andan för en del av sessionen eller bära en näsa filter.

Det varar inte särskilt länge och därför kan vara dyra.

På uppåtsidan finns det följande positiva:

De är lätt tillgängliga året runt även när solen inte skiner!

Det finns en mängd olika val när det gäller toner. Alltid har ett test gjort innan man väljer en slutliga färgen dock.

I brun utan sol produkter torkar spray snabbt.

De längre än lotion eller andra brun utan solbränna när tittade efter väl.

Se bara till att du har exfolierad! Njut av din garvning erfarenhet och solbrännan!