Skönhet

6 anvisningar du måste följa när du förbereder för laser hårborttagning

Är du också trött på trimning, tweezing eller vaxning oönskad kroppsbehåring varje vecka och planerar att genomgå laser hårborttagning? Vänta! Effektiviteten av laser hårborttagning beror mycket på hur väl du förbereda dig för behandling. Erfarenhet av din läkare, utan tvekan, spelar en viktig roll för att fastställa effekten av behandlingen, men före och efter ingreppet är lika viktiga.

Här är en lista över före proceduren instruktioner som hjälper dig att förbereda sig väl för laser hårborttagning och få högst av varje session.

1. stoppa garvning minst en månad före behandling:

Laser fungerar bäst på ljus hud. En perfekt kandidat för laser hårborttagning är en med ljus hudton och mörkt hår. Så, om du tan i solen eller använda brun utan garvare för att få den attraktiva brun hudtonen, sluta göra så åtminstone 4 till 6 veckor före laser hårborttagning. När gå ut dagtid, använd solkräm med SPF 30 eller ovan på håret du vill behandla.

2. avstå från vaxning, trådning och tweezing minst 4 till 6 veckor före behandling:

Laser verk genom att rikta roten av håret som du vill ta bort. Men plockning, vaxning och trådning alla ta bort hår från sina rötter och det tar dem 2-4 veckor minst att återföds ständigt från hårsäcken. Detta minskar effekten av laser hårborttagning. Raka hår för att upprätthålla din personliga hygien men sluta att ta bort hår från roten minst 4 till 6 veckor före behandlingen. Också, inte blekmedel hår, som laser inte fungerar bra på blekt eller grått hår.

3. raka området 24 timmar före utnämningen:

Raka de områden som behöver behandlas 24 till 48 timmar före den avtalade tiden eller som uppdrag av din läkare under samrådet före proceduren. Klippta hårstrån är också okej för behandling men längre hår gör behandlingen mer smärtsamt som de bränner på ytan av huden genom att absorbera värmeenergi från laserstrålar och några av värmeenergin överförs också till huden.

4. hålla huden fri från kosmetika, lotion eller krämer:

Huden måste vara fria från alla kosmetika, eller fuktgivande krämer och lotion vid tidpunkten för behandling. Du kan alltid rengöra området på behandlingsområdet. Om du har någon antiperspirant, ta bort det innan behandlingen.

5. bära löst sittande kläder på dagen av behandling:

På dagen av behandling, kom till kliniken i löst sittande kläder som lämnar behandlingsområdet utsätts eller kan lätt tas bort för att exponera behandlingsområdet. Kom ihåg, samma regel gäller för förbehandling samråd; din läkare kommer annars inte att kunna bedöma ditt hår och behandling område ordentligt.

6. dela din smärttröskel med läkaren innan förfarandet:

Laser hår borttagning utförs generellt utan bedövning. En generös mängd av Kylande gel appliceras på behandlingsområdet och hand bit flyttas över huden att passera laserstrålar. Men om du är alltför smärtar känsligt, diskutera med din läkare och han kanske föredrar att tillämpa en bedövande kräm på behandlingsområdet. En bedövande kräm behöver minst 30 till 40 minuter till jobbet, så din läkare ska veta din smärttröskel att planera saker därefter.