Skönhet

Skin care tips för en ljus hy - hur man ser efter känsliga huden

Om du har väldigt ljus hy då vet du att det är en blandad välsignelse. Medan det är onekligen mycket attraktivt det är också extremt känslig och därför måste vårdas med stor omsorg. Ljus hy brinner mycket lätt och det visar också effekterna av brist på sömn eller rätt kost. Följande tips kan du ta mycket väl hand om din hud så att den ser helt underbara hela tiden:

-Slather på hög kvalitet solskyddsmedel i alla tider, även om det inte mycket soligt utomhus. I själva verket bör du också bära en lätta solkräm när du är inomhus. Tillämpa det minst 20 minuter innan du lämnar ditt hem och se till att röra det upp varje par timmar eller så. Din känsliga hud behöver skydd från hård UV strålar solen som kan orsaka brännskador.

-Om dagen är mycket soligt då behöver du extra skydd i form av en hatt eller en halsduk som täcker ansiktet.

-Försök att använda naturliga produkter på huden så mycket som möjligt eftersom produkter med hårda ingredienser kan orsaka hudrodnad och finnar. Till exempel bör produkter som innehåller salicylsyra helst undvikas.

-Slipande produkter såsom ansikts scrubs bör inte användas på hud i ansiktet på grund av de tårar som de orsakar på huden. Använd en mild rengöringsmedel istället. Badda huden torr med en mjuk handduk eller vävnad efteråt och aldrig gör misstaget att gnida för hårt på den.

-Undvik självmedicinera eventuella problem för din hud. Det är bäst att fråga din hudläkare för läkemedel för att behandla hudproblem eller annat du kan behöva ta itu med en allvarlig utflytning upp eller ärrbildning.

-Alltid ta bort ditt smink innan du sover för att undvika att ha det täckt på huden. Använd en försiktigt rengöringsmedel eller annat du kommer att förstöra din hud.

-Medan en solbränna kommer att minska några av blekhet av huden och gör att du ser mycket attraktiv, är det bäst att undvika en utsätter dig för direkt solljus. I stället bör du använda en solariesalong, men sparsamt.

-Skäm bort huden med en ansiktsbehandling ibland. Du kan också använda hemmagjorda ansiktsmasker för att ge näring åt din hud.

Det är verkligen mycket lätt att ta hand om din hud så länge du vet vad du ska göra. Din vackra hud kan vara din mest attraktiva funktionen om du skämma bort dig och skydda den väl.