Skönhet

Tips för att lagra din parfym-gör din dyra dofter senaste

Du har just tillbringat en hel del pengar på en härlig parfym som gör dig att känna dig vacker och självsäker. Skulle inte du vill säkerställa att du får parfym att pågå så länge som möjligt? Om du inte är försiktig med det kan du förlora en hel del säkert ganska ett slöseri med dina pengar. Om du vet hur att lagra din samling av parfymer också kommer du inte att behöva oroa dig för denna eventualitet.

-Aldrig exponera din parfymflaskor för direkt solljus eftersom de UV-strålning i solljus kommer att medföra förändringar i den kemiska sammansättningen av parfym. Det kommer mycket sannolikt börja lukta helt annorlunda och kan även förlora förmågan att stanna för länge på huden.

-På motsvarande sätt, bör du hålla dig flaskor av dofter från värme som kan orsaka söndring och avdunstning. Du behöver inte gå så långt som att placera dem i ditt kylskåp; ett skåp eller låda kommer att göra.

-Ditt badrum är inte en bra plats att lagra din parfymer i på grund av överflödig fukt och värme på denna plats från tid till annan. Det är utan tvekan mycket bekvämt att placera din parfym här men du borde motstå frestelsen.

-Placera locket tillbaka på parfymflaska så snart som du har använt den. Detta kommer att förhindra förluster från avdunstning.

-Om du måste resa mycket ofta är det bäst att bära en liten mängd i en resa flaska. Alternativt kan du köpa en liten flaska av din favorit doft bara för dina resor. Detta är också en bra idé om du vill återanvända din parfym väldigt ofta.

-Undvik att skaka din parfymflaskor innan de tillämpar dem på huden. Det finns ingen fördel i att göra detta men du riskerar att ändra sammansättningen av vätskan.

-Håll din parfym samling på en plats där det finns lite chans av dem faller ner och bryta. Du bör också packa dem noga för resor. En trasig flaska parfym i resväskan är inte bara slöseri med pengar men det kan också förstöra kläder och andra saker packas i resväskan.

Det bästa stället att hålla din parfymer är i din garderob, mitt i dina kläder. Inte bara kommer de vara säkra från skada men dina kläder kommer också luktar mycket väldoftande. Ska du också kontrollera utgångsdatum på din parfymflaska och ignorera någon produkt som har gått förbi datumet.