Skönhet

Lök kan vara en skönhetsprodukt?

Gillar dem eller inte, rå lök är bra för hälsan, eftersom de innehåller flavonoider och polyfenoler--en av de största kategorierna av fytonäringsämnen i livsmedel. Vet du att vi ska konsumera en stor rå lök per dag, för att hålla vissa typer av cancer på bay; som skulle omfatta kolorektal, larynx och äggstockscancer? Dessutom ger svavelföreningar i dem skydd för hjärta och blodkärl från en dödlig hjärtattack!

Från glanslöst hår till åldersfläckar och fjällande hud kan lök en skönhetsprodukt? Långt ifrån att vara förvånad, jag skulle inte tveka att överväga den ödmjuka lök... gör sin väg som en. Varför? Det är därför att det har mycket mer av sin godhet att erbjuda, än aromämnen din soppa eller curry! Att vara naturligt sura, du kan använda dem till din fördel i att göra dig mer attraktiv... om du var intresserad och villig att lära sig hur.

Här är några Tips visar hur:-

För hår som lyser - använda dem i hår masker så surheten kommer nära hårsäckarna, vilket gör ditt hår ser blanka.

Använda dem som ett balsam - slipa en stor lök och använda det med lika stor del av kokos eller olivolja för att ett hår skölj. Sedan lämna det på i två timmar innan du tvättar det med ett schampo. Det kommer att göra en glänsande balsam för din kronan.

Motverka hår gallring med lök & honey - Mix en stor rå en riven, med två matsked honung och gnugga den på din hårbotten. Låt blandningen över natten, inslagning ditt huvud med en handduk. Göra det två gånger i veckan. Usch! Det låter löjligt, rätt? Med lukten och obehag som kan hindra dig? Men det kan hjälpa om du skulle göra det ett par timmar i dag, även om du inte kan göra det över natten.

Tar udden av biter - överraskande, gör det just det! Du måste skära en rå stor lök i halvor. Sedan gnugga en hälften av det på den berörda delen av huden med en insektsbett. Det innehåller ett ämne som kallas quercetin, som hämmar de enzymer som är involverade i allergi--vilket minskar effekterna av insektsbett och nässlor svider.

Minskar pigmentering och mörka fläckar - peeling som innehåller lök utdrag kommer att öka cellens omsättning. Bara blanda lika dess saft med färsk yoghurt och sedan massera på ditt ansikte och händer i femton minuter. Gör det dagligen se resultat visas. Det kan ta lite tid, men ha tålamod.

Minskar hud ärr - det kan hjälpa läka ärr av kirurgi, så kommer det att hjälpa med hudvård? Prova att göra en mask med två matsked mjöl, en och en halv matsked lök saft, en tesked av mjölk och en nypa muskot om tillgängligt. Göra dem till en pasta och applicera på huden i tjugo minuter. Ta bort genom att badda med lite mjölk.

Ta bort kärvar på armbågarna med en infusion av dess peeling - släppa en riklig mängd lök peeling i en mugg varmt vatten, men inte kokande vatten! Nästa, doppa din armbåge i muggen och skvalpar runt i några minuter. Upprepa detta med andra armbågen, omväxlande. För någon bra effekt, måste du göra det dagligen.