Skönhet

Praktiska idéer och tips för att bibehålla friska, vackra hår

Salong besök är utan tvekan mycket viktiga och bör vara omfamnade då och då. Dock om du har ett väldigt pressat schema, måste du personligen spela en aktiv roll i att ta hand om ditt hår. Enkla men praktiska tips kan göra stor skillnad inte bara lämna det friska, men också sparar mycket tid för dig.

För att hålla skador på bay, Undvik att borsta håret när det är vått. Vätan tenderar att göra det mer känsliga jämfört med torrhet och det är därför benägna att bryta. Det är tillrådligt att borste innan du tar en dusch efter att du har torkat det helt.

Undvik att använda tunga-baserade balsam om du har tunna, fina hår. Sådan balsam kommer att lägga för mycket vikt på det gör att det ser tunnare. För denna typ, stick med lätta produkter som förbättrar på tjockleken och allmän hälsa.

Trots tjocka balsam är utformade för tjockt hår, kan de hamna ger det en fet utseende och lämnar det ser vägde ner. För att undvika detta, prova och använda spray-on och mousse balsam.

Ju mer naturliga det är, desto bättre blir det för dig när det gäller hälsa och skönhet. Av denna anledning försök och undvika att använda värme apparater alltför ofta. Torktumlare och strykjärn överanvändning tenderar att göra det torrt och frissigt.

Gå för produkter som innehåller solskydd för att hålla den skyddade mot solskador. Blekning och torrhet är några av effekterna av för mycket av solexponering. Med rätt produkter slipper du oroa dig för hur länge du stanna ute i solen. Sådana produkter kommer att också öka skönhet och hälsa av håret.

När du torkar det, Undvik att gnugga eller rycka eftersom det ökar strand stretching och bryta och resulterar i burrigt torkning. Det är mest lämpligt att klappa den torr och försiktigt krama vattnet ute. Du kan också avsluta det i en handduk att torka innan du borstar det. Om du måste borsta det när det är fortfarande vått, välja en bred tand kam.

Om du älskar vågigt utseende, kan du enkelt skapa vågorna hemma genom att lägga till bordssalt eller kosher salt i ditt badkar vatten. Tillsätt minst 10 droppar lavendelolja och Spraya blandningen till hår och bomb det som önskas för att texturerat vågigt utseende du älskar.

Äta näringsrik mat för att se till att det alltid är så friska som möjligt och även fortsätter att växa. Det bör behandlas precis som du skulle behandla din hud med en god kost och njut av skillnaden.

När du köper dina produkter, sticka med de som innehåller naturliga ingredienser. Du bör också kontrollera att schampo eller balsam som du köper är rätta för din hårtyp.