Skönhet

Tips om att välja den bästa frisyr för formen på ditt ansikte

Många kvinnor älskar att ha sitt hår klippa och stil att de besöker deras favorit salong mer än en gång i månaden. Andra, dock ryser oftast vid tanken på att gå till en frisör som de skulle bara gå i sådan plats två gånger eller ens en gång om året.

Den enkla anledningen varför det finns många kvinnor som avskyr att gå till en salong är eftersom de hade en eller flera dåliga erfarenheter med frisyr som de fick. Den frisyr som de fick var så föga smickrande och värre, gjorde deras tresses mycket svårt att hantera och på grund av denna erfarenhet, de är rädda för eller hatar att gå till en salong. Går sällan de för att se en professionell frisör och de skulle även välja att trimma eller klippa sitt hår på sina egna.

Om du hade också en dålig frisyr och nu fruktan kommer till någon salong, behöver du bara komma ihåg att när det gäller frisyrer, kommer att inte alla stilar se bra ut på dig; höger, smickrande frisyr kommer beror på formen på ditt ansikte. Som sådan, anledningen varför du kan ha haft en föga smickrande frisyr innan är att stilen inte är den mest idealiska en lämpad för formen på ditt ansikte.

För att veta vilken frisyr skulle vara bäst för formen på ditt ansikte, måste du veta de olika gemensamma formerna först. Nedan är de vanliga formerna av ansikten och frisyrer eller stilar bästa lämpade för varje:

Runda. Ett runt ansikte har breda kindben och det är lika bred som den är lång. Om ditt ansikte är runda, blir också din käklinje runda och full.

Den bästa frisyren för en kvinna med ett runt ansikte är lång, skiktad hår med skiktad lugg. Eller graderad shag eftersom detta ger en slenderizing form i ansiktet.

Hjärtformad. Ett hjärtformat ansikte är brett på pannan, full på kindben och smal på hakan.

En frisyr som smickrar kindben utan att dölja hakan skulle vara bäst för en person med ett hjärtformat ansikte. Du kan ha din frisör som ger dig haka-längd bob med avsmalnande ändar.

Diamant. En diamant ansikte är något längre än det är brett; hakan är spetsiga och hög-set kindben är den bredaste delen på denna typ av form.

Någon som har en diamant-formade ansikte ska gå för en frisyr som ger dem möjlighet till hur av deras stor benstomme. Rekommenderade hårklippning inkluderar full, klassiska bob eller ett vänt ut lager snitt.

Oval. Ett ovalt ansikte är störst på kindben och har en avsmalnande smala käklinje.

Om du har ett ovalt ansikte, anser dig lycklig: nästan alla frisyrer ser bra ut på dig.