Skönhet

Övergår till naturliga hår - vad göra när du är redo för naturliga hår

I ett samhälle besatt av bilden, en massa människor vill se ut som något annat än hur de föddes. Plastikkirurgi, kroppskonturering under kläder, över gjort göra, etc. Den mest manipulerade delen av vår kropp är dock vårt hår. Om det är kort, vill vi att det är lång. Om det är lockigt, vill vi att det är raka. Människor med rakt hår vill ha lockigt hår. Personer med tunt hår långa för tjocka flätor. Och de angripa tjockt lås av hår har en stylist som tunna det med gallring saxen.

Detta gäller särskilt i afro-amerikanska samhället, där en hel industri framkom kvinnor uträtning deras hår och produkter för att behandla och stil det efter det är varit rätade. Så mycket att fram till ca 5 år sedan, att hitta produkter som tillgodoses till kinky hår var nästan omöjligt. Vad gör en relaxer till håret? Det bryter kemiskt obligationer i hårsäcken, vilket eliminerar det naturliga curl mönstret. Det skadar inte bara håret själv men de kemikalier som används kan skadad hårbotten och huden. I år, afro-amerikanska kvinnor har utstått alla typer av medicinska frågor i samband med kemikalier i relaxer i ansträngningarna för att räta ut sitt hår, kemiska framkalla alopeci, spänning alopeci, frätskador, bara för att nämna några.

Det har varit en förskjutning i skönhetsindustrin. Fler och fler produkter finns tillgängliga för kvinnor som inte kemiskt räta ut sitt hår. Varför är det? Eftersom antalet kvinnor beslutar att övergången från avkopplande deras hår för att bära det i sitt naturliga tillstånd har ökat exponentiellt.

Övergår till naturliga betyder inte att du har du bära en afro. Hårvård och stylingprodukter har kommit så långt att en relaxer inte är skyldig att räta hår. Fördelarna med att inte ha en relaxer kan för friska hår som är väldigt mångsidiga utbud av styling.

Här är några tips som hjälper dig längs resan att övergå från naturliga hår.

1. omfamna ditt hår på varje fas i övergången.

Om du väljer att skära allt avslappnad hår av och starta från en genväg, omfamna ditt hår vid varje längd när det växer ut. Detta är ett bra sätt att experimentera med produkter för att se vad som fungerar bäst med ditt hår textur. Om du bestämmer dig att låta den relaxer växa ut och klippte avslappnad ändarna av gradvis, det är utmanande. Du behöver en professionell stylist. Du kommer att ha två olika hår texturer till vård och stil. Skyddande stilar som inte kräver kamning eller manipulera kommer att klippa håret brott medan du låter ditt avslappnad hår växa ut.

2. fukt är nyckeln.

När folk tror att deras hår är för kinky och ohanterliga utan en relaxer, är det oftast eftersom håret är torrt. Torrt hår leder till brott. Experimentera med produkter som gör att du kan ha den stil du gillar samtidigt som massor av fukt. Bo från produkter med torkmedel i den, som alkohol och sulfater.

3. det är alla i ditt sinne.

Det kommer att vara en utmaning att tänka annorlunda om hur du stylar ditt hår. Övergång som vuxen är svårt när du har haft avslappnad hår för så länge du kan minnas. Det är bara att tänka annorlunda. Du kommer vara nöjd med ditt beslut när du gör det genom processen.

Kudos till dem omfamna deras naturliga hår textur. Omfamna ditt hår på faser av övergången och söka stöd från en professionell stylist. Se till att ditt hår har nog fukt. Vara öppen om processen för styling håret utan en relaxer.