Skönhet

Hårvård tips - hur man kan vårda ditt löshår

Omsorg för löshår kan vara lite av smärta, men kom att tänka på det, skulle du vara nöjd med tillägg som ser bra ut bara om en månad eller så? Naturligtvis inte. Efter du har kluven ut pengar att få hårförlängningar, är det nödvändigt att ha en ordentlig hår rutin att underhålla dem så att de håller länge. Ta hand om löshår är en pågående process, vars resultat beror på dig, dina ansträngningar och kunskaper samt din frisör. Så, innan du tar steget, ta en titt på dessa tips om hår förlängningar underhåll:

Kontrollera kvaliteten på dina tillägg. Om de är billiga extensions, kommer de inte kunna motstå värme så håll från strykjärn, locktänger eller varma rullarna om du inte vill riskera att bränna ditt hår samt syntetiska hår. Billiga syntetiska förlängningar kan också smälta under värme. Också, låta dina tillägg självtorka istället för blås torkning det.

Använd en detangling spray på förlängningar dagligen och alltid kamma ut tovor. Det är tillrådligt att använda en kam eller borste för tilläggen, eftersom normala kammar och borstar kan skada de dito väft och orsaka tilläggen att lossa eller dra ut.

Tvätta dina tillägg noggrant. Försök inte att blöta dem varje dag eftersom de inte kommer att få lika smutsiga som ditt riktiga hår. Noggrant detangle innan schamponering och Använd ett bra schampo för att rengöra dem långsamt. Fukta förlängningar lite samtidigt för att undvika trassel och Använd en nedåtgående rörelse när schamponering och skölja den.

Vi alla villkor våra naturliga hår, rätt? Detsamma gäller att ta hand om löshår också. Välja en goda, närande leave-in balsam och använda det inlägg schamponering för att ta bort alla tovor och hålla dina tillägg frizz-fria och slät.

Om dina tillägg inte kan tas bort innan sömn eller intensiv fysisk aktivitet, binda dem tillbaka i en hästsvans att undvika tovor, veck, och begränsa deras exponering för svett.

Undvik att utsätta dina tillägg till klor eller salthaltigt vatten. Om du simma, Kontrollera alltid att bära badmössa.

Dina tillägg måste behandlas med varsam hand om du vill ha dem att pågå under lång tid. Gå lätt på styling, kemikalier och annat som kan skada dina tillägg snarare än deras livslängd.

Löshår tenderar att flytta upp hårstrået på cirka sex veckor, vilket gör dem benägna att lossa eller bli ojämn. Ratty eller skadade tillägg är inte de hetaste tillbehör för säsongen, så du måste fatta ett beslut om du vill behålla dem, eller du tycker det är för mycket arbete och skulle vilja bli av med dem. Hursomhelst, tillbaka till frisören att få dem sorterade är viktigt på denna punkt.

Löshår förbättra ditt utseende dramatiskt men de behöver en bra, grundlig rengöring och omtänksam rutin vara på sitt bästa. Läsa upp och fråga runt innan du fattar något beslut.